Turun Naislaulajat etsii uutta taiteellista johtajaa

14.9.2021

Perinteikäs ja notkea kuoromme etsii taiteellista johtajaa, jolta sujuvat monet eri tyylit - esitämme sekä perinteistä kuoromusiikkia että uutta musiikkia, jazzia ja muuta kevyttä musiikkia. 

Turun Naislaulajat perustettiin marraskuussa 1944 jatkamaan 1930-luvun alussa syntyneen maineikkaan Turun Lottakuoron toimintaa. Jo alusta pitäen kuorolle oli leimallista korkeatasoinen ohjelmisto ja taiteellinen taso, mikä johti menestyksiin niin konsertti- kuin kilpailurintamilla. Jo muutaman vuoden ikäisestä kuorosta todettiin: Turun Naislaulajat lauloivat itsensä maamme valiokuorojen joukkoon. Kuoron johtaja Lempi Ahlström oli mukana perustamassa Suomen Naiskuoroliittoa syksyllä 1945.

2020-luvun Naislaulajat on moneen taipuva ja kunnianhimoinen instrumentti. Laulajamme ovat aikuisia naisia, joilla on aikuisten naisten kokemusvarasto. Se tarkoittaa sitä, että voimme tarttua myös haastavampiin sävellyksiin, hakea niihin erilaisia sävyjä ja tunneskaalaa - etsiä tulkinnasta syvyyttä, voimaa ja väriä. Meitä ei määrittele mikään tietty musiikin genre, vaan sitoutuminen, yhteishenki ja tekemisen meininki. Samaa toivomme kuoron taiteelliselta johtajalta.

Toimintaamme kuvaa tavoitteellisuus, halu oppia uutta ja kehittyä sekä yksilöinä että ryhmänä. Tähän liittyy toiveemme laulutekniikan ja äänenmuodostuksen kehittämisestä aikuisen naisen omaa ääntä kunnioittaen. Harjoituksissa keskitymme laulamiseen mutta pidämme mielessä sen tosiseikan, että kyseessä on meille rakas harrastus eikä ammatti. 

Toivomme taiteelliselta johtajalta näkemystä, innostavaa otetta ja hyviä vuorovaikutustaitoja. Odotamme avointa ja keskustelevaa ilmapiiriä, jossa on tilaa ideoinnille sekä rakentavalle palautteelle puolin ja toisin.

Kysy lisätietoja: Paula Lundberg [email protected]